2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lassan vonul a Bódván az áradás

A Borsod megyei Szendrőnél szombat estétől stagnál a Bódva vízszintje, Edelénynél továbbra is árad.
2010. december 12. vasárnap 15:44 - HírExtra
Szendrőben már hét szivattyúval dolgoznak, hogy a víz ne érje el azt a három ingatlant, amelyet már megközelített az ár. Szaniszló János, a település független polgármestere az MTI-nek azt mondta: folyamatosan dolgoznak a szivattyúkkal, hogy ne következzen be komolyabb probléma.

Hozzátette: a Bódva vízszintje szombat estétől nem emelkedett, és mivel a nagy vízbefolyások - például a Rakacai-víztározóból engedett vízmennyiség) lecsökkentek, bíznak abban, hogy lassan apadni fog a folyó.

A három háznál homokzsákokkal "megfogták" a vizet, a belvárosban, a strand terültét, illetve a pihenőházak környékét azonban már elöntötte a Bódva - közölte.

Edelénynél, a belvárosi hídtól az L'Huillier-Coburg-kastély felőli oldalon, a korábbi szakadásnál már a homokzsákok alsó részét érinti a folyó, az úgynevezett kisvasúti hídnál pedig - ahol a júniusi árvíz idején szakadt át a gát - már a homokzsákokat éri az ár, az tartja a vizet.

Molnár Oszkár, edelényi független polgármester az MTI-nek azt mondta: több buzgár is megjelent a mentett oldalon, reméli, nem lesz komolyabb baj a városban. Emlékeztetett arra, hogy idén májusban, júniusban rekordáradat érkezett a Bódván, és Edelénynél megviselte a töltést, amely óriási víztömeget tartott napokig.

Hozzátette: ezen a részen még árad a folyó, folyamatosan készenlétben vannak a településen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását