2024. május 4. - Mónika, Flórián

Átadták a tanműhelyt

Salgótarjánban átadták rendeltetésének a Térségi Integrált Szakképző Központot (TISZK); az elsősorban építő- és fémipari szakemberek színvonalas képzésére hivatott létesítmény csaknem 1,5 milliárd forintba került.
2010. december 18. szombat 07:50 - HírExtra
A nógrádi megyeszékhely polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) a megnyitón elmondta, hogy a szakképzés a város életében és jövője szempontjából stratégiai jelentőségű. A régi gépipari szakközépiskola felújított, átalakított tanműhelyeiben a fiatalok a legkorszerűbb munkaeszközök és gépek használatával ismerkedhetnek, így olyan tudást szerezhetnek, amelyekre valóban szükségük van.

Mindez javítja a következő nemzedék elhelyezkedési esélyeit is - tette hozzá, hangsúlyozva, a TISZK vállalkozásokkal is tartja a kapcsolatot, hogy a fiatalok olyan képzésben részesüljenek, amelyre igény van a munkaerőpiacon.

A megnyitón jelenlévő Bablena Ferenc (KDNP), a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a teljes beruházás - a tanműhelyek kialakítása és az eszközök beszerzése - mintegy 1,5 milliárd forintba került.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program 500 millió, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program csaknem egymilliárd forinttal támogatta a beruházás megvalósítását. "Esztergályos, fémmegmunkáló, hegesztő, építőipari, turisztikai, kereskedelmi, üzleti adminisztrátori szakmacsoportokban folyik majd itt a képzés. A régi tanműhelyek felújítása után a legkorszerűbb technikával ismerkedhetnek a diákok" - fogalmazott.

A Nógrád Megyei Közgyűlés a több mint 153 milliós eszközbeszerzésekhez tíz százalékos önerővel járult hozzá. A nagyobb értékű eszközök közül említést érdemel a homlokemelős villástargonca, a háromdimenziós virtuális tábla, a különösen nagy értékű eszközök közé tartozik a plazma lángvágó koordináta asztal, amely 12 millió forintba, illetve a virtuális hegesztő szimulátor, amely 13 millióba került - mondta a közgyűlés alelnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását