2024. május 20. - Bernát, Felícia

A Körösökön levonult az ár

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Kettős-Körösön, a Hármas-Körösön pedig megkezdődött az apadás - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
2010. december 31. péntek 12:39 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a vízügyi szervezet 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból a riasztás által érintett szakaszok hosszúsága egy nap alatt 71 kilométerrel, 189 kilométerre csökkent. Továbbra is másodfokon védekeznek a Hármas- és a Sebes-Körösön, a Berettyón és a Hortobágy-Berettyón. Az árhullám levonulása zavartalan.

Az igazgatóság működési területén a belvízzel elöntött területek nagysága változatlanul több mint 626 négyzetkilométer. A tíz belvízvédelmi szakaszból még mindig négyben harmadfokon, ötben másodfokon, míg egyben a legalacsonyabb szinten védekeznek. A szivattyútelepek és a mobil szivattyúk egy nap alatt 6 millió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba.

Kétsoprony önkormányzata megszüntette a legmagasabb szintű belvízvédelmi készültséget, így a térségben 9 településen másodfokon, 10-ben pedig első fokon védekeznek az elöntések ellen.
Az árvízvédelmi és belvízvédelmi munkálatokban az elmúlt 24 órában 621-en vettek részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását