2024. május 3. - Tímea, Irma

Schmitt Pál szerint szabad a sajtó

Magyarországon teljes és maradéktalan sajtószabadság van - jelentette ki Schmitt Pál külföldi nagykövetek előtt kedden a Sándor-palotában.
2011. január 11. kedd 17:28 - HírExtra
Hozzátette, hogyha az új médiatörvény szövege nem felel meg a közös európai mércének, "nyitottak vagyunk annak átgondolására".

A Magyarországon akkreditált diplomáciai missziók vezetőinek tiszteletére adott újévi fogadáson a köztársasági elnök hangsúlyozta: Magyarország demokratikus jogállam, ahol a szabadságjogok maradéktalanul érvényesülnek. Az államfő szerint mi sem bizonyítja jobban a teljes és maradéktalan sajtószabadságot, minthogy "harcos címlapos támadásokban lehet egyet nem érteni a kormány törekvéseivel vagy éppen a médiatörvénnyel".

Schmitt Pál megjegyezte: őszintén reméli, hogy a "törvény bizonyítani fog (...) lássuk a gyakorlatot, és akkor követeljünk változtatásokat, ha azt a tapasztalatok indokolják".

Schmitt "különös kegyelemnek" érzi, hogy Magyarország súlyos nemzetközi dilemmák, sorsfordító kérdések közepette vette át az EU-elnökséget; szerinte ilyenkor van a legnagyobb szükség a magyar nemzet azon képességére, hogy mindig, minden körülmények között talpra tudott állni.

A köztársasági elnök arról beszélt: "ilyenkor van a legnagyobb szükség azokra a tulajdonságokra, amelyekkel hazám rendelkezik; készek is vagyunk a közösség szolgálatába állítani nem mindennapi képességeinket (...) a magyar nemzet mindig, minden körülmények között talpra tudott állni, újra tudta kezdeni". Az államfő meggyőződése, hogy "a magyarok sikerre vihetik a közösség ügyét". Emlékeztetett: Magyarország a kereszténység védőbástyája volt, és olyan tetteket hajtott végre, mint "1956 hősi és 1989 vértelen forradalma".



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását