2024. május 5. - Györgyi

Fillon: megvédjük az eurót

Európa minden lehetséges eszközzel megvédi az eurót, de a közös valuta rendbetételéhez a jelenleginél mélyebb pénzügyi integráció szükséges.
2011. január 13. csütörtök 11:53 - HírExtra
Európa minden lehetséges eszközzel megvédi az eurót, de a közös valuta rendbetételéhez a jelenleginél mélyebb pénzügyi integráció szükséges - mondta csütörtökön Londonban idézett nyilatkozatában a francia miniszterelnök.

Francois Fillon - David Cameron brit kormányfővel csütörtökre beiktatott londoni megbeszélése előtt - a The Timesnak kijelentette: az euró konszolidálásához fokozatosan harmonizálni kell az uniós gazdasági, költségvetési és szociális politikát, vagyis az EU a nagyobb integráció felé halad. Fillon szerint az euróövezetben "gazdasági kormányzási rendszert" kell életbe léptetni.

A francia kormányfő szerint nem szabad hagyni, hogy az euró elbukjon. "Nincs visszaút ... azoknak, akik arra spekulálnak, hogy az euró bajba kerül, tudniuk kell, hogy az európai kormányoknak nincs más lehetőségük, mint az euró megvédése minden eszközzel, és ezt is fogják tenni" - mondta Fillon a Times-interjúban.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását