2024. május 5. - Györgyi

Sukoró-ügy: felbontják a szerződést

A Nemzetgazdasági Minisztérium elküldte a sukorói kaszinókomplexum koncessziós szerződésének felbontásáról szóló levelet és a fizetési felszólítást a beruházó cégnek és üzletembereknek.
2011. január 17. hétfő 12:31 - HírExtra
Budai Gyula elmondta: a levelet eljuttatták Joav Blum izraeli befektetőnek, Ronald Laudernek, a sukorói projekt egyik megálmodójának és a King's City kaszinókomplexum beruházójának, a KC Bidding Kft.-nek.

A Magyar Nemzet január 7-én számolt be arról, hogy Joav Blum és a KC Bidding Kft. sem teljesítette a koncessziós szerződésben előírt feltételeket, ezért a magyar állam a megállapodás felbontása mellett a 900 millió forintos kötbért is jogosan követelheti. (Az ügy egyik előzménye, hogy a befektetők továbbra is Sukorón akarták volna megvalósítani kaszinóprojektjüket. Budai Gyula azonban kijelentette, nem épül kaszinóváros Sukorón.)

Az elszámoltatási kormánybiztos hétfőn az MTI-nek elmondta: ha a befektetők nem fizetik ki a kötbért, pert indítanak ellenük. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy Ronald Lauder készfizető kezességet vállalt a 900 millió forintra, így ha Joav Blum és a KC Bidding Kft. sem fizet, akkor a teljes összeget Ronald Laudernek kell állnia.

Budai Gyula hozzátette, mind Joav Blumot, mind pedig Ronald Laudert több alkalommal is beidézték, ők azonban a mai napig nem jelentek meg a nyomozó hatóság előtt.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008. júliusban történt cseréjével összefüggésben, amelynek során a gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását