2024. május 5. - Györgyi

Cement lett a hamis gyógyszerből

A pekingi gyógyszerügyi hatóság beszámolójának keretében összesen több mint 60 tonna hamisítványt vontak ki végleg a forgalomból a városban.
2011. január 21. péntek 12:53 - HírExtra
 A mintegy 40 millió jüan (USD 6 millió) összértékű hamis gyógyszert egy külvárosi cementüzemben semmisítették meg. A pekingi gyógyszerhatóság december végén öt illegális gyártósort és 60 hamisgyógyszer-értékesítéssel foglalkozó vállalkozást számolt fel.

A hatóságok prioritásként kezelik az egészségügyi készítmények visszaszorítását, de úgy látják, az internetes terjesztés komoly kihívást jelent számukra. Az illegális weboldalak ismert gyógyszergyártók, továbbá elismert egészségügyi intézmények nevével visszaélve hamis információkat terjesztenek bizonyos készítményekről, azt állítva, hogy termékeikkel kezelhetők olyan súlyos betegségek is, mint a rák.

Az ezek elleni fellépést ugyanakkor nehezíti, hogy számos oldal szerverei külföldön üzemelnek, ráadásul, ha sikerül is egyet bezárni, szinte automatikusan egy vagy több újabb illegális oldal bukkan fel a világhálón.

A pekingi gyógyszerhatóság szerint az illetékes hatóságok közös fellépésével lehetne eredményre jutni, különösen akkor, ha az internet működését felügyelő illetékeseket is bevonják.
A kínai Állami Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (SFDA) közlése szerint 2010-ben 81 gyógyszerhamisítási ügyben indult vizsgálat országszerte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását