2024. május 2. - Zsigmond

A Facebook képviselője is ott lesz

Közösségi adathálók címmel szervez konferenciát Jóri András adatvédelmi biztos január 27–28-án, az adatvédelem napja alkalmából.
2011. január 24. hétfő 14:07 - HírExtra
A fókuszban az internet-szabályozás fő kérdése áll: az adatvédelem szempontjából elegendő és megfelelő-e az önszabályozás, vagy a hatósági eszközökkel megvalósított állami kontroll bizonyulna-e eredményesebbnek?

A konferenciát Thommas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa nyitja meg. Jóri András párbeszédre hívja a közösségi oldalak és alkalmazások megalkotóit, az alkalmazókat és az önszabályozó szervezeteket.

A Facebook, valamint a Google képviselője a fejlesztési irányokról, a gyorsan megújuló alkalmazásokról és a magánszféra-védelem eszközeiről tartanak előadást. A közösségi hálók kockázatairól beszél a cseh adatvédelmi iroda és a német Schleswig-Holstein tartományi információs biztos munkatársa.

A közép-európai tapasztalatokról a lengyel, szlovén és magyar adatvédelmi szakemberek, közösségi hálók képviselői beszélgetnek. A hazai alkalmazott adatvédelmi megoldásokról beszél az Iwiw jogtanácsosa és a legnagyobb hazai online társkereső oldal kutató-elemzője.

A gyerekek védelmének módjairól tart előadást Edvi Péter, a nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, a veszélyekről és az adatokkal való bűnügyi visszaélésről beszél a Nemzeti Nyomozó iroda, az Országos Rendőr Főkapitányság és a Legfőbb Ügyészség képviselője. Az érdekképviseleteket a Magyar Tartalomipari Szövetség, a szabályozó szervezeteket a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság képviseli.

Jóri András az adatvédelem napján a közösségi oldalak veszélyeire, a körültekintő használat, a tudatosabb felhasználói magatartás előnyeire, az európai illetve amerikai adatvédelmi jog különbségei okozta problémákra hívja fel a figyelmet.

A konferencia második napján az Európa Tanács Adatvédelmi Egyezménye elfogadásának 30. évfordulójáról emlékeznek meg a résztvevők. Az egyezmény az európai adatvédelmi jog első fontos nemzetközi dokumentumának tekinthető.

A konferencia online követhető az adatvédelmi biztos honlapján és az Origo oldalairól. A szervezők várják a felhasználók kérdéseit, amelyekre az előadók a helyszínen válaszolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását