2024. május 3. - Tímea, Irma

Politikai részvétre van szükség

A magyar uniós elnökség egyik legfontosabb prioritása a fiatalok politikai részvételének erősítése és az ifjúság bevonása az európai önkéntesség évének programjaiba.
2011. január 26. szerda 10:18 - HírExtra
Az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottságának meghallgatásán Soltész Miklós - a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára - bejelentette, hogy a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb prioritása a fiatalok politikai részvételének erősítése és az ifjúság bevonása az európai önkéntesség évének programjaiba.

Az államtitkár kiemelte, hogy a társadalmi feszültségek könnyebben feloldhatóak, ha a fiatalok is aktívan részt vesznek hazájuk közéletében. Fontos meghallgatni elvárásaikat, teret kell adni az alulról jövő, családból induló kezdeményezéseknek. Ehhez kapcsolódóan a magyar elnökség
állásfoglalást fogad el fiatalok politikai részvételéről a május 19-20-i oktatás, ifjúság, kultúra és sport tanácsülésen.

A fiatalok politikai aktivitásának erősítésén túl fontos az önkéntes munkában való fokozottabb részvételük is - például a fogyatékossággal élő személyek gondozását végző intézmények munkájába is bekapcsolódhatnak - így később sokkal elfogadóbbak és befogadóbbak lesznek, ami egész Európa számára hasznos.

Európa jövője szempontjából meghatározó az ifjúsággal foglalkozó területek támogatása. Az uniónak összefogásra van szüksége, ha gazdaságilag és szociálisan erős akar maradni. A magyar elnökség március 2-4. között Európai Ifjúsági Konferenciát szervez, amelyen politikai állásfoglalást fogadnak el és elkészítik az ifjúságpolitikával kapcsolatos prioritásokat az a következő elnökségi trió számára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását