2024. május 5. - Györgyi

Újabb két gyanúsítottja van a sukorói-ügynek

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb két embert gyanúsított meg a sukorói kaszinóberuházáshoz köthető földcsere ügyében folytatott nyomozásban.
2011. január 26. szerda 17:23 - HírExtra
Az MTI-hez szerdán eljuttatott ügyészségi közlemény szerint az ügyletsorozatban eljárt egyik értékbecslőt magánokirat-hamisítás vétsége miatt vonták eljárás alá, miután január 20-án a cégénél tartott házkutatást követően előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az értékbecslő a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, rövid vallomásában pedig tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Szerdán házkutatást tartottak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egyik, az ügyletben szintén eljárt vezetőjénél, akit előállítottak, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellene bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja merült fel. A gyanúsításközlés ellen a második gyanúsított is panaszt jelentett be, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, majd - élve a hallgatás jogával - megtagadta a vallomástételt.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusában történt cseréjével összefüggésben, amelynek során a gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását