2024. május 19. - Ivó, Milán

Bemutatták az új Ferrarit

A Forma-1-es Ferrari istálló pénteken délelőtt Maranellóban mutatta be az F150 kódjelzésű idei versenyautóját, amelynek fejlesztésénél elsősorban a megbízhatóságra helyezték a hangsúlyt.
2011. január 28. péntek 12:07 - HírExtra
Az olasz csapatnál azt remélik, hogy a 2011-es modellel a kétszeres világbajnok Fernando Alonso megszerezheti harmadik vb-győzelmét, s az idei szezonban az első futamtól kezdve az élmezőnyben versenyezhet. "A terveink szerint a bahreini idénynyitóra minden apró részlet a helyére kerül" - mondta Stefano Domenicali csapatfőnök a prezentáción. - "Tavaly voltak nehéz pillanataink, de sok szép emlékünk is van, s utóbbiakból merítünk erőt. Mindenki nagyon motivált és bizonyítani szeretne."

Az F150-es az egységes Olaszország 1861-es létrejöttének 150. évfordulója miatt kapta ezt a nevet, a nemzeti lobogót nagyobb felületen jelenítették meg, az autó orra pedig hosszabb lett.

A szabályváltoztatásoknak megfelelően a pilóták által menetközben is állítható hátsó szárnnyal, az új Pirelli gumikkal, és a mozgási energiát visszanyerő rendszerrel (KERS) felszerelt versenygépet először a jövő kedden kezdődő valenciai teszten próbálhatja ki Alonso és a tavalyi gyengébb szereplés után az idén jobb eredményekre vágyó brazil Felipe Massa.

Az idei Forma-1-es szezon március 13-án, Bahreinben kezdődik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását