2024. május 4. - Mónika, Flórián

A szavazás lezárult - öröm és bánatkönnyek

Selmeczi Gabriella óriási sikernek tartja, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert. Az MSZP szerint ez egy nemzetellenes lépés volt, amire nem kéne büszkének lenni.
2011. február 1. kedd 17:12 - Forján-Vass Máté
A miniszterelnöki megbízott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: "a hétfő esti adatok szerint 102.019-en nyilatkoztak arról, hogy a magánpénztárban maradnak, február végéig pedig még 439-en akarják fenntartani a magánpénztári tagságot; így összesen 102.458 fő, 3,2 százalék döntött a maradás mellett."

Selmeczi Gabriella közölte: a vagyonátadás és átvétel minden formáját figyelni fogják. Az egykori pénztártagok legkorábban áprilisban kaphatják meg a pénzüket.

Az MSZP közleménye szerint az eredmény fordítva alakult volna, ha az embereknek arról kellett volna nyilatkozniuk, hogy átlépnek-e az államiba.

Hozzátették: „Selmeczi Gabriella inkább szégyellje magát, hogy a pártja, a Fidesz egy jól működő nyugdíjrendszert vert szét, hiszen Szijjártó Péter nemrég ismerte el, hogy fogalmuk sincs, mi lesz 20-30 év múlva a nyugdíjakkal.” A szocialisták szerint ez egy nemzetellenes lépés volt.

A HírExtra kérdésére – mitől volt sikeres a nyugdíjpénztár – Kormos Kata, az MSZP szóvivője azt mondta: „hárommillióból kétmillió ember választotta a magán-nyugdíjpénztári rendszert önkéntesen. Az emberek maguk is belátták az öngondoskodás lényegét.”

Arra a kérdésre, hogy a veszteségesen működő pénztárakban miért lenne nagyobb biztonságban a magán-nyugdíjpénztáraknál a nyugdíj, a szóvivő elmondta, egyáltalán nem voltak veszteségesek a pénztárak: „egyedül 2008-ban a gazdasági világválság idején nem volt pozitív a mérleg.” Hozzátette, a jelenlegi állami nyugdíjrendszer nem tartható fenn.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását