2024. május 3. - Tímea, Irma

Diétázik a világ legnépszerűbb oposszuma

Szigorú diétán van Heidi, a világhírűvé vált kancsal oposszum: az új étrend révén az állat épp a védjegyévé vált kancsalságától szabadulhat meg.
2011. február 1. kedd 07:24 - HírExtra
A túlsúlyos fekete-fehér oposszumot salátán, répán és sovány csirkehúson tartják, hogy apadjon a zsírrétege, amely feltételezések szerint szemeinek furcsa állását okozta - mondta a lipcsei állatkert szóvivője. Az éjszakai erszényes eddig 400 grammot fogyott - tudatta a szóvivő, megjegyezve hogy Heidi már sokkal természetesebben tudja használni lesoványodott farkát mászás közben. Heidi feltételezések szerint kölyökkori rossz étrendjének köszönheti kancsalságát, szemei mögött nagy tömegben rakódhatott le zsír.

"Heidi azóta diétázik, hogy tavaly májusban hozzánk került" - mondta Maria Saegebarth. "Szemei talán normálisan állnak majd, de ezt most még nem tudjuk" - tette hozzá.

A két és fél éves állat Knut a jegesmedve és Paul a focikedvelő jóspolip után Németország kedvencévé nőtte ki magát azután, hogy a Bild című tömeglap decemberben fotókat közölt róla. A Facebook közösségi portálon már 285 ezer követőt számlál.

Hírneve már az Egyesült Államokba is eljutott, még egy Oscar-díjról szóló televíziós műsorba is vendégül hívták február 27-re. Az állatkert azonban leszögezte, hogy az oposszum nem kel át az óceánon, legfeljebb egy bejelentkezésről lehet szó.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását