2024. május 11. - Ferenc

Úszószövetség: elúszott a mutyipénz?

Megdöbbentő eredménnyel zárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata, amely szerint a Magyar Úszószövetség szabálytalanul használta fel a tavaly nyári, margitszigeti Európa-bajnokság rendezésére kapott állami támogatást.
2011. február 3. csütörtök 09:33 - HírExtra
A Kehi megállapításai szerint az Eb megrendezésére kapott 400 millió forint állami támogatásból a MÚSZ mintegy 120 millióra a megalapozatlan költségvetés miatt nem lett volna jogosult, s mintegy 60 milliót pedig jogszabálysértő módon használt fel - olvasható a Magyar Hírlapban.

A vizsgálat emellett több mint 130 millió forint jogszabálysértő forrásfelhasználást tárt fel. A vizsgálat kiderítette, hogy Gyárfás Tamás, a magyar szövetség és a szervezőbizottság elnöke, mint az európai szövetség alelnöke az Eb ideje alatt 60 eurós napidíjat vett fel.

A Kehi kifogásolta továbbá, hogy a MÚSZ főtitkára, Ruza József feladatait az erre vonatkozó szerződés szerint ingyenesen látja el, ugyanakkor ezzel párhuzamosan a tulajdonában álló betéti társaságon keresztül hasonló feladatokért több tíz­millió forint díjazásban részesült.

Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását