2024. május 19. - Ivó, Milán

Az MSZP felülvizsgálatot akar

Az MSZP kezdeményezi, hogy a parlamenti pártok és a szakmai szervezetek bevonásával még tavasszal készítsék elő a médiatörvény teljes átvizsgálását és olyan módosítását, amely minden európai sajtó szabadságának is megfelel.
2011. február 17. csütörtök 10:39 - HírExtra
Az MSZP kezdeményezi, hogy a parlamenti pártok és a szakmai szervezetek bevonásával még tavasszal készítsék elő a médiatörvény teljes átvizsgálását és olyan módosítását, amely minden európai civilizált normának, a sajtó szabadságának és függetlenségének is megfelel - közölte Mandur László.

A szocialista képviselő szerint a magyar kormány kénytelen volt megállapodni az Európai Bizottsággal, hiszen az uniós irányelvekkel ellentétes szabályozást alkalmaztak, ami ütközik az unió Alapjogi chartájának rendelkezéseivel. Úgy véli, a médiatörvénynek nem csak azon szakaszait kell módosítani, amelyeket az Európai Bizottság kifogásolt, hanem azokat a tételeket is, amelyeket az EBESZ és az EP is bírált.

A médiaügyekben eljáró Neelie Kroes EU-biztos szóvivője szerdán jelentette be, hogy Magyarország és az Európai Bizottság megállapodott a médiatörvény megváltoztatásáról, Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár pedig azt közölte, hogy a módosítások két héten belül a parlament elé kerülhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását