2024. május 19. - Ivó, Milán

Martonyi: sikert jelent a szavazás elhalasztása

Az Európai Néppárt és a magyar kormány kiemelkedő sikerének nevezte Martonyi János, hogy az Európai Parlamentben csütörtökön elhalasztották a szavazást a médiatörvény miatt Magyarországot elítélő határozattervezetről.
2011. február 17. csütörtök 18:48 - HírExtra
A külügyminiszter szerint az EP baloldali csoportjai tévedtek. A külügyminiszter erről Budapesten, a Dan Meridor izraeli miniszterelnök-helyettessel folytatott tárgyalásait követő sajtótájékoztatón beszélt. Martonyi János azzal magyarázta a halasztást - amelyet, mint hangsúlyozta, az azt beterjesztő pártok kezdeményeztek -, hogy a magyar kormány megállapodott az Európai Bizottsággal a médiatörvénnyel kapcsolatos kiigazításokban.

Elmondta, hogy szerdán a kora esti órákban "tanulságos vita" zajlott le a médiatörvényről Strasbourgban. A vita hangneme, és különösen Neelie Kroesnek, a médiaügyekért is felelős EU-bizottsági alelnöknek a felvetésekre adott válasza arról győzte meg az Európai Parlament baloldali csoportjait, hogy belássák: "ebben az ügyben tévedtek, és a legbölcsebb dolog, hogy a szavazást, annak ellenére, hogy látszólag többséggel rendelkeztek volna, elkerülik". Hozzátette, ennek eljárásilag az volt a módja, hogy halasztást kértek.

Úgy ítélte meg, hogy a határozattervezet beterjesztői - az Európai Parlament baloldali és liberális frakciói, köztük a magyar szocialista képviselők - "nyilván belátták, hogy ebben a helyzetben, a megállapodásra tekintettel, már nem számíthatnak sikerre".

A magyar diplomácia vezetője megjegyezte, hogy az Európai Néppárt ellenezte a halasztást. "Nekünk, európai néppártiaknak kedvezőbb lett volna, ha ezt az ügyet egyszer s mindenkorra lezárjuk" - mondta.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását