2024. június 2. - Kármen, Anita

Otthonában alázták a sztárcsapatot

A Juve korábbi csatára, Marco di Vaio kétszer is bevette a torinói együttes kapuját, így a Bologna 2-0-ra győzött idegenben, és talán Luigi Delneri vezetőedzőt is megfosztotta állásától.
2011. február 27. vasárnap 08:15 - HírExtra
Marco di Vaio két évet töltött el a Juventusnál, és első szezonjában 11 bajnoki gólt szerezve aranyérmet nyert a Serie A-ban. A veterán csatár visszatekintve szerencsésnek mondhatja magát: mióta eljött, fokozatosan egyre kevesebb babér terem a Juventusnak - bár persze a két esemény valószínűleg nem függ össze...

Ma mindenesetre Di Vaio azt láthatta, hogy a Juve teljesen ötlettelen játékot mutat be csapata ellen. A támadóhoz ugyan nem sűrűn jutott el a labda, de a középmezőnyben megragadni látszó Bologna nagyon hatékonyan védekezett, igaz, nehéz dolga nem volt: Martinez és Krasic is rendkívül gyenge napot fogott ki, a kezdőbe visszakerülő Vincenzo Iaquinta pedig olyan technikai hibákat vétett, amelyek méltatlanok az élvonal színvonalához...

Mégis vezethetett volna a Juventus: a végig aktív Matri a 11. percben a jó helyzetből a kapu mellé lőtt Chiellini passzát követően, majd a 23. percben Viviano védte a lövését. A félidő hajrájában a rendkívül gyengén játszó Iaquinta majdnem gólt fejelt, Krasic beadását követően a kapufát találta telibe.

A második félidő elején az addig nem sokat mutató Bologna életre kelt: Di Vaio egy pazar indítással kilépett a leshatáron, majd Storari fölött a kapuba emelt. A Juve több mint tíz perccel később tért csak magához, akkor egy kapu előtti kavarodásban Chiellini próbálta a hálóba kotorni a labdát, ám nem járt sikerrel.

Ezzel el is szúrta az utolsó sanszát a Juve: a 66. percben Meggiorini sakazott Di Vaio elé, aki remekül vette át a labdát, két védő között betört a tizenhatoson belülre, majd higgadtan a kapuba helyezett. Az utolsó negyedóra kezdetén előbb a végig nagyon rosszul játszó, bizonytalan Bonucci estéje megkoronázásaként Del Piero szögletét követően tiszta helyzetből a kapu mellé fejelt, majd a 80. percben Pepe beadását követően Toni lövését vágták ki a gólvonalról.

A Juventus tehát, megfizetvén az összességében elég ötlettelen játékért és a kihagyott helyzetekért, ismét kikapott, a Lecce utáni vereséget követően sorozatban másodszor, és 27 forduló után semmivel sem áll jobban a bajnokságban, mint egy évvel ezelőtt, amikor végül hetedik lett az együttes... Krízis van tehát Torinóban, lassan két éve folyamatosan...

Serie A, 27. forduló
Juventus-Bologna 0-2 (0-0)
Gól: Di Vaio (49., 66.)
Forrás: samsungsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását