2024. május 2. - Zsigmond

Ültetvény a garázsban

Cannabis ültetvényeket számolt fel a napokban a rendőrség a Veszprém megyei Ajkarendeken illetve Ajkán.
2011. március 3. csütörtök 14:41 - HírExtra
Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai összesen 112 cannabis-tövet, valamint 117 gramm szárított marihuánát, illetve termesztéshez használt eszközöket: tápsót, virágföldet, vödröket, mobilklímát foglaltak le.

Őrizetbe vettek, majd azóta a Veszprém Városi Bíróság már előzetes letartóztatásba is helyezte azt a 24 éves ajkai férfit, aki a gyanú szerint részt vett a cannabis termesztésében. Társa, a 28 éves ajkai illetőségű Üregi Péter jelenleg is szökésben van, a rendőrség körözést adott ki ellene.

Egy ajkai férfi tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az ismerőse számára fél éve kölcsönadott garázsának kiugróan megnövekedett a villanyszámlája, amikor pedig a helyiségbe ellenőrzés céljából bement, gyanús növényi anyagmaradványt talált. Mivel az elsődleges szakértői vélemény szerint kábítószerről lehetett szó, az ajkai rendőrök forró nyomon kezdték meg a bűncselekmény felderítését.

A beszerzett adatok alapján jutottak el ajkarendeki családi házhoz, amely előtt a rendőrök figyelmesek lettek a garázst kölcsönkérő férfi kisteherautójára. Az autó hátsó rakterében, egy nagy dobozban 20 db műanyag cserép volt, bennük tőben levágott cannabis növényekkel.

A rendőrök átkutatták a házat, ahol erős marihuana szag terjengett. Az egyik szobában egy dobozban szállításra előkészített, karton dobozba pakol kb. 60 cm nagyságú cannabis, zöld növényeket találtak.

A lakásban két egy 24 és egy 16 éves férfi tartózkodott, akiket elfogtak, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az Ajkai Rendőrkapitányságra előállítottak. Esetükben az alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A szemle során a lakóházzal szemben lefoglaltak egy másik gépkocsi is, amely C. G. használatában állt. Ebben további, zsákba csomagolt - kb. 30 liternyi – félszáraz cannabis növényt, illetve a termesztéshez használ további eszközöket találtak.

A 24 éves ajkai C. G. ellen kábítószer termesztés gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg a 16 éves C. I. szabadlábon védekezhet az eljárás során.

A rendőrség azt is vizsgálja, hogy az előzetes letartóztatásban lévő személy a kábítószer termesztésén kívül gyanúsítható-e terjesztéssel is.

A rendőrség körözést adott a szökésben lévő feltételezett tettestárs, a garázst kölcsönkérő 28 éves ajkai illetőségű Üregi Péter megtalálása érdekében.
Forrás: Police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását