2024. május 19. - Ivó, Milán

Alonso, a megosztó személyiség

Fernando Alonso egy igazi megosztó személyiség, akit az emberek általában imádnak vagy gyűlölnek. Köztes állapot nem igazán létezik. A kétszeres spanyol világbajnok elmondta, nem barátkozni, hanem bajnoki címeket érkezett nyerni a Formula-1-be.
2011. március 5. szombat 10:14 - HírExtra
Alonso azt is elárulta, lett volna lehetősége arra, hogy a Prost csapatnál versenyezzen. Fernando napra pontosan 10 évvel ezelőtt debütált a Formula-1-ben a Minardi színeiben. A Renault-val két bajnoki címig jutó pilóta jelenleg a Ferrari alkalmazásában áll, amit még jó ideig nem hagyna el.

- Ez egy olyan csapat, mely legendás és mágikus. Kellemes meglepetés ért, és még jobb, mint amire számítottam – nyilatkozta Fernando Alonso. - Nem sietek. Itt vagyok, élvezem a második szezonomat, majd a nyolcadikat és a huszonharmadikat is.

A kétszeres világbajnok nem mindig élvezi az F1-et, mert szerinte az sem egy tiszta sport.

- Ez nem csak a versenyzésről szól. Az F1-ben nagy az üzlet és egyéb más érdekek is komoly szerepet játszanak. Az autók nem egyenlőek és a szabályok sem mindenki számára. De tudjuk, hogy ez a helyzet és elfogadjuk azt, mert talán ez is a Formula-1 varázsához tartozik.

Alonso élete legrosszabb autója a 2009-es Renault volt, míg 2004-ben és 2005-ben vezethette a legélvezetesebb gépet az F1-ben.

- Akkor ott volt a Bridgestone és a Michelin között a háború, ami néhány plusz másodpercet jelentett számunkra, és akkor a 900 lőerőről nem is beszéltem még. Az aerodinamika más, mint volt hat évvel ezelőtt. Most minden gyengébb. Hat másodpercet lassultunk. Azokat az autókat nehéz legyőzni.

A spanyol pilóta elárulta, 10 évvel ezelőtt a Prost csapatnál versenyezhetett volna az F1-ben és talán lett volna ajánlata a Ferraritól is, mint tesztelő.

- Volt egy ajánlatom a Prost csapattól és talán utána a Ferrari tesztpilótája lehetettem volna. Vagy nem. Mindez nem garantált számomra semmit, ezért a Renault-hoz mentem, ami akkor legjobb lehetőséget jelentette.

Alonso végül egyértelművé tette, nem barátkozni, nyerni érkezett az F1-be.

- Nem azért versenyzek, hogy barátokat szerezzek. Bajnoki címeket akarok. Majd meglátjuk, hogy mennyire lesznek emlékezetesek a győzelmek. Ha nem, boldogan vonulok vissza a büszke tapasztalatokkal a hátam mögött.
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását