2024. május 18. - Erik, Alexandra

A kupában vett revansot a Kaposvár

Két mérkőzést is rendeztek ma este a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében: a Kaposvár fordulatos találkozón 3-2-re győzött Újpesten, az MTK ikszelt a ZTE ellen.
2011. március 8. kedd 21:30 - HírExtra
A Kaposvár számára rosszul kezdődött a tavaszi szezon: Sisa Tibor csapata eddig mindkét bajnokiját elveszítette, ráadásul Újpesten 2-0-s vezetésről bukott a csapat. Így volt miért visszavágni a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A vendégek bátorságot meríthettek abból, hogy a hétvégén az Újpest hazai pályán nem bírt a Siófok együttesével.

A mérkőzés első negyedórájában kiegyenlített játék folyt a pályán, helyzetek nélkül; a csapatok jórészt távoli lövésekkel próbálkoztak veszélyt teremteni. A 20. percben aztán, némiképp váratlanul, vezetést szerzett a Kaposvár: Oláh kiugratását követően Grumics helyezett a hálóba. Az Újpest még az első félidőben válaszolt, a 34. percben a negyedik tétmeccsén ötödik gólját szerző Lázár Bence 15 méterről lőtt a bal alsóba. Négy perccel később Grumics érkezett remek ütemben Balázs beadására, és a kapuba fejelt, így a szünetre a Kaposvár mehetett előnnyel.

Grumics a második félidőre már nem jött ki, sérülés miatt le kellett cserélni. Az Újpest igyekezett nyomást gyakorolni vendégére, és ennek a 60. percre meg is lett az eredménye: egy szögletet követően a megcsúsztatott labdát Ahjupera lőtte közelről a kapuba. Nem sokáig volt egyenlő az állás, négy perccel később ugyanis Balázs remek mozdulattal csavart a felső sarokba. Az Újpest nem tudott ismét újítani, sőt, a hajrában Balajczának kellett két bravúrt is bemutatnia, így a Kaposvár győzött, és a jövő szerdai visszavágó nagy esélyesévé lépett elő.

A Hungária körúton sokkal kevésbé izgalmas mérkőzést láthattak a kilátogatók: a ZTE valamivel közelebb állt a győzelemhez, mint a pusztán a második félidő elején felpörgő MTK, ám egy gólvonalról kivágott fejesnél tovább ők sem jutottak, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések


Újpest-Kaposvár 2-3 (1-2)
Gól: Lázár (34.), Ahjupera (60.), ill. Grumics (20., 38.), Balázs (64.)

MTK-ZTE 0-0
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását