2024. május 5. - Györgyi

Újabb uzsorások előzetesben

Újabb uzsorásokat fogott el a rendőrség Ózdon, hétfőn. A három helyi férfit a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte - értesült a HavariaPress.
2011. március 11. péntek 17:01 - HírExtra
Újabb három ember került csütörtökön előzetes letartóztatásba, akik uzsorakamatra adtak kölcsönt Ózdon. A három helyi férfi általában 70-80 ezer forint kölcsönt adott, amire 50, 70 és 100 százalék közötti kamatot számítottak fel.

Egy idős férfinek, még 1999-ben adtak kölcsön 80 ezer forintot, és a férfi a mai napig, havi 100 ezer forintot törlesztett vissza. De akadt egy olyan sértett, aki szintén 80 ezer forintot kért, és 6 hónap alatt 1 millió 700 ezre forint tartozás halmozott föl.

Mivel nem tudta kifizetni az összeget, tehermentes lakását, ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott adás-vételi szerződésben eladta 1.700.000,- Ft-ért, amit az uzsorások egy hónappal később 3 millió 800 ezer forintért adtak tovább, miután kitették a lakót a házból. A nyomozás eddigi adatai szerint, a három férfit 11 rendbeli uzsora bűncselekmény, 6 rendbeli zsarolás és 1 rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésével gyanúsítják.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását