2024. május 19. - Ivó, Milán

Már szövik a ferencvárosi álmokat

"Hosszú távon a Ferencvárosnak nem lehet más célja, minthogy rendszeres szereplőként ott legyen a Bajnokok Ligája főtábláján. Erre öt-tíz éven belül lehet esélyünk" – nyilatkozta Orosz Pál a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.
2011. április 1. péntek 17:31 - HírExtra
A klub jövőjéről szólva a labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, sok nehézséggel fognak szembenézni. "Háromszintű átadás-átvétel zajlik most, ennek jövő hét péntekre kell elkészülnie. Jogi, gazdasági és szakmai szempontból szeretnénk átnézni a jelenlegi helyzetet. Azt már látjuk, hogy hatalmas adósságállományt görgetünk magunk előtt, százmilliós nagyságrendről beszélek. Tegnap már említettem, hogy első utam a gázművekhez vezetett, hiszen szeretnénk, hogy hosszú távon meleg víz is legyen a klubban."

Orosz Pál elmondta azt is, szeretnék, ha a labdarúgó Zrt. a Ferencváros tulajdonában maradna és szponzorok segítenék a csapat működését.

"Nem mondanám, hogy állami irányítás alá kerül a csapat. A cél az, hogy a Zrt. a Ferencvárosi Torna Club részét képezze, a Ferencvárosnak egységesnek kell lennie. Jelen pillanatban tartjuk magunkat az aláírt szándéknyilatkozathoz. A Zrt.-t átveszi majd a Ferencvárosi Torna Club, de ennek előzménye az átvilágítás, amit június 1-ig kell elvégezni. Egy teljes körű jogi és gazdasági tényfeltárást szeretnénk kapni, ennek költségeit egyébként Kevin McCabe úr állja. Ha ezt a jelentést megkaptuk, akkor látjuk majd igazán, hogy mivel állunk szemben. Szerintem a végleges adás-vételi kondíciókat ez alapvetően befolyásolja majd."

A zöld-fehér klub tegnap kinevezett vezérigazgatója beszélt az utánpótlás fontosságáról is, ezzel kapcsolatban kihangsúlyozta, a szakmai munka Prukner László feladata. "Prukner László a maximális bizalmamat élvezi, azt gondolom, hogy a tabellán elfoglalt második hely feljogosítja arra, hogy ezt a bizalmat élvezze. A műsorvezető kérdésére Orosz Pál megerősítette azt is, hogy ez a bizalom hosszú távra szól."
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását