2024. május 2. - Zsigmond

Komoly zúzás lesz Csillebércen

A Kreator, a Cradle of Filth, a Saxon és az Arch Enemy is fellép az idei budapesti Metalfesten; június 3-tól 5-ig ismét több mint tízezer metálrajongót várnak a szervezők a Csillebérci Szabadidőközpontba.
2011. május 28. szombat 15:41 - HírExtra
Összesen 65 zenekar ad koncertet a kemény zenék fesztiválján, a fellépők összesen tizenkilenc országból érkeznek Görögországtól Kanadáig - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az idei felhozatalból kiemelkedik a trash metált játszó német Kreator, az extrém metáljáról ismert brit Cradle of Firth, a dallamos death metálban utazó svéd Arch Enemy, a power metálos svéd Sabaton, a brit Saxon, a shoegaze stílust képviselő francia Alcest, az ír Primordial, a finn Wintersun vagy a kanadai Kataklysm. A Metalfest rangját a nemzetközi háttér is erősíti: ezt a fesztivált szinte egyszerre rendezik meg Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Svájcban és Csehországban.

A hazai rajongók először tavaly népesítették be a Csillebérci Szabadidőközpont több mint 40 hektáros területét; akkor egy hosszú hétvége alatt több mint hatvan fellépő, köztük számos külföldi és magyar zenekar koncertje szerepelt a programban, a látogatók száma meghaladta a tízezret. A 2010-es fellépők közül kiemelkedett a Sonata Arctica, a Hammerfall, az Amon Amarth, a Korpiklaani, a Nevermore, a Deicide, a Dalriada, Kalapács, a Nevergreen, a Wendigo, a Stereochrist, a Vader és a Hard.

Az idei Metalfest egy különleges koncertet mindenképpen ígér, hiszen a magyar heavy metál zene egyik úttörője, a Pokolgép sztárvendégekkel, a svéd Hammerfall két tagjával közösen lép színpadra.

A koncert apropója, hogy a Hammerfall most megjelenő Infected című albumán szerepel a Pokolgép Hol van a szó című rockballadájának angol nyelvű átirata. A Pokolgép-koncerten az énekes Joacim Cans és Oscar Dronjak gitáros lép fel, és az immár közös dalt magyarul és angolul is eléneklik több más szám mellett. A Pokolgép új felállásával áll színpadra a Metalfesten, Tóth Attila énekessel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását