2024. május 3. - Tímea, Irma

Félmilliárdos csalás egy gabona kereskedőnél

Egy gabonakereskedelemmel foglalkozó cég úgy próbált meg félmilliárd forintnyi adómegfizetést elkerülni, hogy egy román társaság nevében búzát vásárolt, majd titokban áfával növelt értéken Magyarországon értékesítette.
2011. július 7. csütörtök 11:15 - HírExtra
Hárman előzetes letartóztatásba kerültek, a cég 1,2 milliárd forintnyi értékpapírját a pénzügyi nyomozók lefoglalták.

A magyar állampolgár által vezetett szlovák cég hamis fuvarlevelekkel azt a látszatot keltette, hogy a megvásárolt gabonát külföldön értékesítette, miközben a terményt belföldön, már forgalmi adóval növelt áron adta el - tájékoztatta a napokban feltárt bűnügyről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-t, hozzátéve, hogy így mintegy félmilliárd forintnyi adót nem fizettek meg.

A közlemény szerint a pénzügyi nyomozók egyszerre ötven helyszínen tartottak házkutatást, három embert elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak adócsalás bűntett gyanúja miatt. Az érintett cégek bankszámláján tartott 6,5 millió dollárnyi, azaz 1,2 milliárd forintnak megfelelő összegű értékpapírt biztosítékként lefoglalták.

A három gyanúsítottat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az adócsalókat kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását