2024. május 5. - Györgyi

Nyilvános akasztás Iránban

Elítélte csütörtök este Londonban kiadott állásfoglalásában az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet, hogy nyilvánosan akasztottak fel három elítéltet Iránban. A kivégzést állítólag gyerekek is végignézték a helyszínen.
2011. július 22. péntek 10:16 - HírExtra
A három fiatalt emberrablás és nemi erőszak bűntette miatt ítélték halálra. Az ítéletet kedden hajtották végre Kermánsáh városában, Irán nyugati részén. A kivégzésről videofelvételek készültek, amelyek felkerültek az internetre.

"A kivégzésnek ez a módja lealacsonyító nemcsak az elítélteknek, hanem azoknak is - köztük gyerekeknek -, akik végignézték" - közölte az Amnesty International közel-keleti és észak-afrikai részlegének igazgatóhelyettese. "A nyilvános kivégzések fenntartják az erőszak elfogadásának kultúráját és a vérszomjat, ahelyett, hogy erősítenék az igazságszolgáltatásba vetett hitet" - írta állásfoglalásában a nemzetközi emberi jogi szervezet.

Az iráni sajtó jelentése szerint szerdán további négy embert, köztük egy nőt végeztek ki kábítószer-csempészés miatt Kermán tartományban, a déli országrészben.

Ezzel az összesen hét kivégzéssel együtt 171-re nőtt az idén az iszlám köztársaságban végrehajtott kivégzések száma az AFP francia hírügynökség számításai szerint. Tavaly egész évben az Amnesty International szerint 252, egy másik emberi jogi szervezet, a Human Rights Watch szerint 388 kivégzés volt Iránban. Kína, Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok mellett Iránban hajtják végre a legtöbb kivégzést a világon. Az iszlám köztársaságban gyilkosságért, nemi erőszakért, fegyveres rablásért, kábítószer-csempészésért és házasságtörésért lehet kiszabni halálbüntetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását