2024. június 2. - Kármen, Anita

Ideges hangulat a tőzsdéken

Elsősorban az amerikai államadósság-limitről megrekedt tárgyalások miatt ideges nemzetközi hangulatban hétfőn gyengülés várható a részvénypiacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is.
2011. július 25. hétfő 10:17 - HírExtra
Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek azt mondta, az Egyesült Államok kerülhet hétfőn a fókuszba, mivel pénteken ismét nem sikerült megállapodni az amerikai adósságplafon megemeléséről. Emellett rontja a hangulatot az is, hogy a Moody's hitelminősítő a hétvégén három fokozattal lerontotta Görögország minősítését - tette hozzá.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint az elmúlt heti jelentős erősödés után folytatódhat az esés a részvénypiacon. Ezt "segítik" a fejlett piacok, amelyek ismét lefelé fordultak az amerikai államadósság-limit tárgyalások kudarca miatt.

A Concorde elemzője szerint a nyitáskor azonban még nem várható nagy esés, a folytatásban pedig a nemzetközi hangulattól függően alakulhat a magyar kereskedés.

A Budapesti Értéktőzsdén az enyhén optimistán induló pénteki kereskedés végére elfogyott a lendület, s a tőzsde részvényindexe, a BUX 36,99 pontos, 0,17 százalékos csökkenéssel, 21.890,70 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 15,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest.

A Mol ára nem változott 20.450 forintot ért, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 15 forinttal, 0,27 százalékkal 5.585 forintra csökkent, forgalmuk 12,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,27 százalékkal 546 forintra esett, forgalma 176,9 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 145 forinttal, 0,39 százalékkal 37.545 forintra erősödött, a részvények forgalma 359,5 millió forint volt. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 37,2 millió forintos forgalomban 10 forinttal, 0,05 százalékkal 18.210 forintra nőtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását