2024. június 2. - Kármen, Anita

BÉT: stabilizálódás a piacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 309,08 pontos, 1,69 százalékos emelkedéssel, 18.630,97 ponton zárt szerdán.
2011. augusztus 17. szerda 20:25 - HírExtra
A részvénypiac forgalma 13,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője felidézte, hogy a reggeli meredek esés után korrigált vissza az index, majd az eladói hullám elcsendesedése után indult meg délután felfelé.

Kiemelte: a világpiaci hangulat vezetett a budapesti tőzsdeindex emelkedéséhez, ugyanakkor ez ezzel párhuzamosan zajló, magyar miniszterelnöki, a hiánycél megerősítéséről szóló nyilatkozat is stabilizáló hatást gyakorolt a forintra, és a részvénypiacon több papír is magára talált.

Szerinte kezd a piac megnyugodni, csendesedik a vihar a tőzsdéken. Úgy vélekedett, a csütörtöki nap döntő lehet, kiderül, az esés lendületvesztéséről, vagy emelkedésről van szó valójában, lesz-e a szerdai fordulónak megerősítése.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője felhívta a figyelmet, hogy az európai tőzsdékre jellemző volt szerdán az emelkedés. Kiemelte, hogy a kelet-közép-európai régió jobban teljesített, mint a fejlett piacok.

Orbán Viktor délutáni nyilatkozata kapcsán megjegyezte: a budapesti tőzsdeindex a nemzetközi hatásokra kezdett el emelkedni, ez egybeesett a kormányfő sajtótájékoztatójával. Hozzátette: a miniszterelnök által elmondottak piactámogatóak voltak.

Úgy vélekedett ő is, hogy a pánik eltűnő félben van a piacokról, de a május óta tartó eső trend még nem változott. Kérdés, hogy ez az irány elég lesz-e trendfordításhoz - hívta fel a figyelmet.
A Mol 355 forinttal, 2,11 százalékkal 17.205 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP részvények ára 30 forinttal, 0,70 százalékkal 4.270 forintra csökkent, forgalma 10,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,99 százalékkal 509 forintra nőtt, forgalma 197,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 1800 forinttal, 5,29 százalékkal 35.800 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 124,6 millió forintos forgalom mellett 200 forinttal, 1,31 százalékkal 15.500 forintra növelte értékét.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.515,66 ponton zárt szerdán, ez 7,47 pontos, 0,50 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását