2024. május 5. - Györgyi

Jobbik: mi a helyzet az izraeli kémrepülőkkel?

A Jobbik tudni szeretné, a Fidesz kormányra kerülése után tájékozódott-e az izraeli kémrepülők 2010 márciusában történt Magyarországi berepülésének hátteréről.
2011. augusztus 18. csütörtök 13:29 - HírExtra
Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a nagyobbik kormánypárt a tavalyi országgyűlési választások előtt még miniszterek leváltását követelte a budapesti nemzetközi repülőteret megközelítő gépek miatt, hatalomra kerülve azonban "elfelejtette" ezt az ügyet, és csak a jobbikos képviselők nemzetbiztonsági bizottságba kerülésének megakadályozását tekintette fontosnak.

Az ellenzéki politikus ezért bejelentette, képviselőtársával, Bertha Szilviával írásbeli kérdést intéznek Fellegi Tamás fejlesztési miniszterhez annak érdekében, hogy kiderüljön: a tárcavezető legutóbbi izraeli látogatása során megkérdezte-e, milyen információkat gyűjtöttek az izraeli repülőgépek. A jobbikos képviselők emellett választ szeretnének kapni arra is, hogy Fellegi Tamás milyen tájékoztatást adott izraeli partnereinek Magyarország kritikus infrastruktúrájának védelmével kapcsolatban.

Szilágyi György kifogásolta, hogy a miniszter korábban szerinte nem adott kielégítő választ egy a Budapest Airport privatizációjának nemzetbiztonsági kockázatait érintő kérdésükre.
Az izraeli felderítő repülők 2010. március 17-i, budapesti repüléséről a Magyar Nemzet számolt be, a lap értesülései szerint a két gép kétszer megközelítette a ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távoztak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását