2024. május 17. - Paszkál

Mire költené az MSZP a magánnyugdíj-vagyont?

Az MSZP azt szorgalmazza, hogy a kormány hozzon létre gazdaságfejlesztési alapot az állami kezelésbe vont magánnyugdíjvagyonból.
2011. augusztus 18. csütörtök 12:18 - HírExtra
Józsa István országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: továbbra sem értenek egyet a magánnyugdíjpénztárak vagyonának államosításával, ami a szocialisták szerint jogtalan lépés volt, de ha már az visszavonhatatlanul megtörtént, a pénzt nem szabad "elkótyavetyélni", hanem a gazdasági növekedés beindítására kell fordítani. Ehhez ugyanis - jegyezte meg - többletforrás kell.

A gazdasági bizottság MSZP-s alelnöke szerint a második negyedévi GDP-adatok, azaz a gazdaság stagnálása miatt új költségvetésre és új adótörvényekre van szükség.

A gazdaságfejlesztési alap létrehozását az is indokolja, hogy növekedés nélkül üres ígéret, hogy a kormány garantálja a nyugdíjakat - fűzte hozzá.

Reményét fejezte ki Józsa István azért is, hogy Orbán Viktor mégis felülvizsgálja az egykulcsos adórendszerről alkotott véleményét, és kezdeményezi megváltoztatását.

A miniszterelnök a devizaválsággal foglalkozó szerdai kormányülés után azt mondta: az eurózónából induló pénzügyi válság súlyos kihívást jelent Magyarországnak is. Kifejtette, a kormány tartani fogja a korábban tervezett hiányt, amely így 3 százalék alá csökken, "akármi is történjék". Azt is biztosnak nevezte, hogy tovább folytatják az államadósság csökkentését a következő években és nem adják fel az arányos adórendszer kiépítésének politikáját sem.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását