2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jobbik: szakosodott egységek kellenek a rendőrségnél

A Jobbik szerint amerikai és nyugat-európai mintára a magyarországi legtipikusabb bűncselekményekre, "amelyeket a cigánybűnözés ölel fel", szakosodott rendőrségi bűnüldöző egységeket kell létrehozni - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Volner János.
2011. augusztus 26. péntek 12:28 - HírExtra
Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, ezek az egységek képesek lehetnének arra, hogy megfelelő eredményt érjenek a bűncselekmények visszaszorítása érdekében.

A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy a statisztikák szerint egy év alatt 13,5 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma Magyarországon. Ezen belül a vagyon elleni bűncselekmények 8 százalékkal, az ezekkel okozott kár 37,7 százalékkal, a betöréses lopások száma pedig 17 százalékkal nőtt. Emellett a rendszerváltás óta soha nem történt még annyi személy elleni bűncselekmény Magyarországon, mint tavaly: például a garázdaságok száma 29 százalékkal nőtt, de a felderítetlenül maradt esetek száma is 21 százalékkal több, mint egy éve - közölte. Volner János szerint "a kormány ötlettelenségben fuldoklik és számolatlanul költi el a pénzt romaintegrációra" ahelyett, hogy a csendőrség felállításával, vagy a szakosodott rendőri egységek létrehozásával megoldaná az egyre romló közbiztonsági helyzetet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását