2024. május 19. - Ivó, Milán

Milyen lesz az új választójogi törvény?

Az új választójogi törvény tervezetéről tárgyalt csütörtök délelőtt a Fidesz-KDNP országgyűlési frakciója hajdúszoboszlói ülésén - értesült az MTI tudósítója a helyszínen.
2011. szeptember 8. csütörtök 12:25 - HírExtra
Áder János, Európai Parlamenti képviselő, akit a választójogi törvényjavaslat koncepciójának kidolgozásával bíztak meg a tanácskozáson ismertette az új választójogi törvényjavaslattal kapcsolatos előkészítő munkája eredményeit. Az MTI információi szerint az előterjesztés részleteiről szavazott is a Fidesz-KDNP frakció. Az MTI információi alapján a voksolás során támogatták, hogy az új választójogi törvényjavaslat egyfordulós, vegyes választást írjon elő, és szavazati jogot kapjon valamennyi határon túl élő magyar.

Vélhetően megszűnik az úgynevezett kompenzációs lista, de valamilyen - eddig meg nem nevezett - kompenzációt beépítenek a rendszerbe - tudta meg az MTI.

A hajdúszoboszlói frakcióülésen jelenleg szünet van. Több képviselő elhagyta a tanácskozásnak helyet adó Béke szállót, de az újságírókkal gyakorlatilag senki nem áll szóba, így pontos információkat nem lehet tudni a zárt ajtók mögött történtekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását