2024. május 6. - Ivett, Frida

2. kerületi választás: ma ugrik a majom a vízbe

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a főváros II. kerületének egy részében. A 2-es számú választókerület 56 szavazókörében több mint 49 ezer választópolgár adhatja le szavazatát reggel 6 és este 7 óra között - közölte Szalai Tibor jegyző, a budapesti 2-es számú egyéni országgyűlési választókerületi választási bizottság elnöke az MTI-vel.
2011. november 13. vasárnap 11:23 - HírExtra
A választáson öt jelölt indul.

Az időközi választásra az országgyűlési választások általános szabályai érvényesek, ezért 0 órától a szavazókörök este 7 órai zárásáig kampánycsend van érvényben.

A választás első fordulója akkor lesz érvényes, ha a választópolgárok több mint fele szavaz, és akkor lesz eredményes, ha az egyik jelölt megszerzi a szavazatok több mint felét.

Érvénytelenség esetén november 27-én tartják a választás második fordulóját, akkor azonban már nincs sem eredményességi, sem pedig érvényességi küszöb; az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását