2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lányok a vízben

Első lett a Szentes női vízilabdacsapata a LEN Kupa hazai medencében zajló selejtezőtornáján, miután a vasárnapi matinés zárómérkőzésen nyert az orosz Uralocska ellen, így három győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel jutott be a kontinentális sorozat negyeddöntőjébe.
2011. november 20. vasárnap 14:50 - HírExtra
Eredmény, LEN Kupa, selejtezőkör, E csoport, 3. játéknap:
Hungerit-UniBauÉpszer-Szentesi VK – Uralocska (orosz) 6-5 (2-2, 1-0, 0-1, 3-2)
------------------------------------------------------------------------------

Legjobb dobó: Kövér-Kiss 3 gól

A zentaiak (25-5) és a görög Patrasz (15-7) sima legyőzését követően az orosz alakulat sem tudta feltartóztatni a csongrádiakat, akik a befejező csoportkörben kerültek össze a legerősebb riválissal. Az Uralocska 1-0-ra, majd 2-1-re, a negyedik negyedben pedig 5-4-re vezetett, de a hajrát Zantleitner Krisztina együttese bírta jobban. A hazaiak előbb – szűk egy perccel a vége előtt – egyenlítettek, majd 10 másodperccel a dudaszó előtt büntetőből az ősszekszárdi Kövér-Kiss Réka a csoportgyőzelmet érő hatodik találatot is megszerezte, így a magyar csapat az első hely birtokosaként került be a kontinentális sorozat legjobb nyolc gárdája közé.

A sorsolás hétfőn lenne, de megeshet, hogy a negyeddöntős párosítás elkészítése késedelmet szenved, mivel több – válogatott játékosai révén - érintett ország is kérte a kupaprogram halasztását a januárban esedékes hollandiai Európa-bajnokság miatt.

A nap másik szentesi meccsén:
Patrasz (görög)-Szenta (szerb) 12-8
A csoport végeredménye: 1. Szentes 9 pont, 2. Uralocska 6, 3. Patrasz 3, 4. Szenta 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását