2024. május 21. - Konstantin

Átmenetileg gyengült a forint

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piaci várakozásokkal ellentétes keddi kamattartó döntését követően átmenetileg gyengült a forint, majd visszaerősödött, de az euró jegyzése 300 forint felett maradt.
2012. január 24. kedd 16:57 - HírExtra
Az eurót 303,40 forinton jegyezték a bejelentés után mintegy öt perccel, szemben az azt megelőző 301,80 forint körüli szinttel. Az árfolyamkilengés azonban viszonylag rövid ideig tartott, tíz perccel a bejelentés után az euró jegyzése már a 302 forintot közelítette.

Délután négy órakor az eurót 301 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a hétfőn délutáni 299,95 forint után.

A svájci frankot kedden délután 249,40 forinton jegyezték a hétfő délutáni 248,64 forint után. A dollár 232 forintra erősödött 229,85 forintról, a japán jen alig változott, 2,9820 forint volt 2,9830 forint után.
Devizapiaci kereskedők szerint a délelőtti órákban, illetve a meglepetésszerű jegybanki kamatdöntés után gyengülést a forint, de a délután hátralévő részében megfordult az árfolyamváltozás iránya.

Ebben nyilván szerepük volt a jegybanki kommentároknak is, amelyek most egy kissé javítják a forint helyzetét, a 300-as szint áttörését azonban nem sikerült megismételni.
Az árfolyam további alakulása szempontjából fontos, hogy az Orbán-Barroso tárgyalás kapcsán lesz-e bármilyen fejlemény, egyelőre azonban nincs kézzelfogható döntés vagy eredmény - mondták az MTI által megkérdezett kereskedők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását