2024. május 2. - Zsigmond

"Orbán alázatosság nélkül védekezik"

A Die Presse az Orbán-kormánnyal szembeni külföldi és uniós bírálatokról közölt vendégkommentárt.
2012. március 12. hétfő 13:59 - HírExtra
Amióta Magyarország 2010-ben kétharmados többséggel egy jobbközép kormányt választott, az EU kitartó kampányt folytat saját tagállama ellen, amelyhez időközben az Egyesült Államok is csatlakozott - írta Hans Winkler, a Kleine Zeitung című, katolikus irányultságú napilap volt szerkesztője a konzervatív Die Pressében. "Azt, hogy Orbán Viktor csípős nyelvvel és alázatosság nélkül védekezik a brüsszeli kioktatás ellen, különösen engedetlenségként róják fel".

A cikkíró bírálta a "fasizmus gyanúját" hangoztató nyugati véleményeket és indokolatlannak írta le a médiatörvény, a hatalmi ágak elválasztása, valamint a jegybank függetlensége miatti aggodalmakat is. A kohéziós források esetleges befagyasztását "teljesen aránytalannak" nevezte.

A "feneketlen hordó Görögországba" ennek az összegnek a 280-szorosát öntötték - írta. A cikkíró szerint Magyarországot olyan szigorral és kérlelhetetlenséggel kezelik, amelyet az EU más tagállamoknál nem alkalmaz. "Felmerül a gyanú, hogy példát akarnak statuálni, és a demokratikus és európai értékek miatti aggodalom csak ürügy" - írta. Kiemelte többek közt, hogy Orbánnak "nemzeti patriotizmust" rónak fel. Ez - írta - sajátos vád egy szuverén államokból álló közösségben.

Franciaországgal szemben, ahol ez még a baloldal alatt is természetes dolog, ezt még senki nem vetette fel. "Ami azonban olyan kellemetlenné teszi a nyugati füleknek, az egy keleti tagállamtól nem várt magabiztosság" - fogalmazott. Orbán Viktor a nyugati értékekre hivatkozik, azokat azonban másként határozza meg, mint a nyugati fősodor. Az európai vezető politikusoknak azt veti a szemére, hogy elvesztették a hitet abban, ami Európát naggyá tette, vagyis a keresztény civilizációban. De Orbán Viktor szerint van egy "rejtett Európa" is, ahol ezek az értékek még élnek - idézte fel. "Ezért kell megbüntetni őt, a feleselő diákot" - fogalmazott ironikusan a cikkíró.

http://diepresse.com/home/meinung/gastkommentar/739320/Die-EU-als-Erziehungsdiktatur_Schueler-Orbn-ist-zu-aufmuepfig
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kocsis.tamas
2012. március 19. 13:28
EZT OLVASSÁK FEL ÉS KÉRJÉK SZÁMON ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR RÉTHELYI MIKLÓS MATOLCSY GYÖRGY CZOMBA SÁNDOR ÉS FIDESZ-KDNP.ÁLLAM TITKÁRAIT KÖSZÖNÖM


SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR FIDESZ-KDNP MINISZTERI ÁLLAM TITKÁRI TEJES FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐI TESTÜLETE. SZÉGYENE MAGÁT ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE KÉT ÉVE 2010. ÁPRILIS 25 ÉN TÖL SEMMIT NEM TETTEK CSONTIG HATOLÓ FÁJDALMAS BETEGEKÉRT...T ÉS AZOKÉRT A CSALÁD TAGOKÉRT AKIK 24 ÓRÁBA ÁPOLJÁK ŐKET OTTHONI LAKÁSUKBA A SZERETET CSALÁDBA AMI MÁS MINT EGY KÓRHÁZ PERSZE AZ UTÁN MIKOR A DR ÚR NŐ HAZA ENGEDI.HOGY OTTHONÁBA GYÓGYULJON TOVÁBB . ORBÁN VIKTOR FIDESZ-KDNP 1 MILLIÓ MUNKAHELY TEREMTÉSI PROGRAMOT ÍGÉRT AMI AZ IS MARAD EZEN VÁLTOZTATNI KELL. HOGY LEGYEN 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ A ÁPOLÁSI DÍJ DOLGOZHASSON 70 EZER EMBER 62EZER FT MINIMAL BÉRÉRT DE HOLNAP ELJÖN A IGAZSÁG PILLANATA.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását