2024. március 19. - József, Bánk

Miért félünk a fogorvostól? A fogorvos válaszol

A fogászati látogatás sokakat tölt el félelemmel. Nem ritka, hogy csak akkor keressük fel a szakembert, ha a helyzet mindenképpen profi beavatkozását teszi szükségessé. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ha körülbelül félévente ellátogatunk a fogászati rendelőbe, azzal számos megbetegedésnek és egészségügyi kockázatnak vehetjük elejét. Akkor sem érdemes halogatni a szükségessé váló kezelést, ha már ilyen-olyan fogászati problémákkal szembesülünk, hiszen így megmenthetőek a saját fogak és elkerülhető a fogpótlással járó huzavona.
2019. január 18. péntek 12:29 - HírExtra
  
A Clinident.hu vezető fogorvosa, Dr. Czigler Péter szerint a fogászati kezelésekkel szembeni félelem okai gyakran a korábbi tapasztalatokon alapul. A szakember hangsúlyozza azt is, hogy a megfelelő szakember és megnyugtató környezetet biztosító klinika alkalmasak lehetnek a korábbi gátlások és félelmek oldására, ezzel új lapot nyitva az optimális szájhigiénia megvalósításának irányába.

Amikor a szájról és a fogak állapotáról van szó, akkor egy nagyon intim területről beszélhetünk. Sokan vannak úgy vele, hogy nehezen engednek közel magukhoz egy idegent ilyen téren. Gyakori, hogy a páciensek tartanak a fájdalomtól és ezért sok esetben a korábban szerzett rossz tapasztalatok tehetőek felelőssé. Az állami rendszerben általában nem jut elegendő idő a páciensekre, és a korszerű érzéstelenítő módszerek alkalmazhatósága is hagy maga után némi kívánnivalót. Nem véletlen, hogy napjainkban egyre többen választják a magánklinikák előnyeit, melyek még a fogorvostól rettegő páciensek számára is megnyugtatóan hatnak általában.

Ma már korántsem törvényszerű, hogy betegként kiszolgáltatva érezzük magunkat. A minden szempontból megbízható szakember munkája során arra törekszik, hogy a páciens komfortosan érezze magát és a választható kezelési lehetőségek közül vele együtt sikerüljön megtalálni az ideális megoldást. Ha a beteg úgy érzi, partnerként kezeli az orvos, attól azonnal emberközelibbé válik a kapcsolat, s a kiépült bizalom miatt kevésbé tart majd az esetlegesen szükségessé váló kezeléstől.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát sem. A rendszeres fogorvos látogatás során eltávolítható a fogkő, s így elejét lehet venni az ínygyulladásnak és a fogágy-betegségnek is.


 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását