2024. március 19. - József, Bánk

Hamisított a jegyző

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek egy kistelepülés jegyzője ellen, aki meghamisította egy önkormányzati ülés jegyzőkönyvét - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.
2019. május 21. kedd 11:32 - HírExtra
 

Jánky Judit közölte: az 50 éves férfi egy Nagykanizsa környéki település jegyzőjeként tevékenykedett.
Az MTI más forrásból úgy tudja, hogy az eset Sormáson történt.

A vádirat szerint a polgármester és az alpolgármester között kialakult bizalmi válság miatt a polgármester 2015. november 18-ára képviselő-testületi ülést hívott össze. A nyilvános ülés után zárt ülést rendelt el, amelyen a képviselők titkos szavazással és minősített többséggel visszavonták az alpolgármester megbízását, majd újat választottak helyette.

A döntés azonban jogszabályellenes volt, mert a vezetői megbízás visszavonásáról kizárólag az érintett kérésére lehet zárt tárgyaláson dönteni, az alpolgármester viszont erről nem is tudott.

A jegyző a zárt ülésről készült jegyzőkönyvben a valóságtól eltérően mindössze két napirendi pont tárgyalását rögzítette. Az alpolgármesteri megbízás visszavonására vonatkozó polgármesteri előterjesztést, valamint az emiatt szükségessé vált egyéb intézkedéseket hamisan a nyilvános ülésről készült jegyzőkönyvben szerepeltette.

Mivel a jegyző hivatalos személyként, hivatali hatáskörével visszaélve lényeges tényt hamisan foglalt közokiratba, a Nagykanizsai Járási Ügyészség közokirat-hamisítás miatt vádat emelt ellene, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását