2024. június 2. - Kármen, Anita

Az álláskeresésre is alaposan fel kell készülni

Napjainkban megtalálni a tökéletes munkahelyet, leváltani a jelenlegit, nem számít egy egyszerű folyamatnak. Több lépésre is oda kell figyelni. Különösen igaz ez, ha valaki már évek óta nem volt kint a munkaerőpiacon, mivel az elvárások és a módszerek folyamatosan változnak. Nem kell megijedni, ma már profi segítséget is kaphatunk.
2023. augusztus 28. hétfő 11:25 - HírExtra

Egy tréning sok mindent megváltoztathat

Hogy pontosan mi is az a profi segítség? Például az álláskeresésben irányt mutató CV Shark álláspályázat tréningje, amely által hatékonyabban vehetjük a munkakeresés adta nehézségeket. A következő munkahely megtalálása sosem egyszerű, nem szabad a folyamatot elkapkodni. Megfelelő stratégiára és eszközökre van szükség, amivel növelhetjük a hatékonyságunkat és az eredményességünket.

Ehhez például az egyik alapvető elem az, hogy megnyerő önéletrajzot készítünk, amihez még egy megfelelő kísérőlevél sem árt. Erre azért van szükség, hogy hitelesen tudjuk kommunikálni szakmai értékeinket, valamint megmutatni valódi erősségeinket. Az önéletrajz (és a kísérőlevél) elküldésével sok mindent meghatározunk. Már itt eldől az, hogy egyáltalán lehetőséget kapunk-e arra, hogy behívjanak az interjúra. A megfelelő eszközök segítségével borítékolhatóvá válik a karrierváltás, a pályamódosítás, esetleg a külföldi karrierút.

Fontos továbbá az is, hogy a velünk kapcsolatos előítéleteket kezelni tudjuk. Ilyen lehet például a túlképzettség, túlkorosság és a tapasztalatlanság. Egy jól felépített stratégiával, megoldással ezt az egészet leküzdhetjük, sőt, az előnyünkre is fordíthatjuk. 

Miért van szükség megfelelő eszközökre?

Az elsődleges cél az önéletrajzzal és a kísérőlevéllel, hogy minél több interjúlehetőséget érjünk el. Ennek köszönhetően válogatni tudunk majd a pozíciók között és jobb esélyünk lesz arra, hogy megtaláljuk álmaink munkahelyét vagy szimplán a következő állomást. Ehhez azonban az online jelenlétről sem szabad megfeledkezni, aminek szerves része egy ütőképes LinkedIn-profil is.

Egy optimalizált, jól működő online és offline stratégiával sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz az álláskeresés, aminek a végén garantáltan nem fog minket csalódás érni.

Mikor érdemes profi segítségét igénybe venni?

Az általános javaslat természetesen az, hogy már a folyamat legelején. Ha nagyon jó szakemberek vagyunk, de értékesítőként már kevésbé muzsikálunk jól (értsd: nehezen tudjuk eladni szakértelmünket), akkor egy profi segítségével könnyebben tudunk majd kitűnni a tömegből, közérthetően tudjuk majd kommunikálni az erősségeinket, szakmai értékeinket és teljesítményünket.

Ha eddig nem működött az, amivel próbálkoztunk, akkor szintén jó megoldás lehet egy szakember tanácsát kikérni. Az önéletrajzírást senki sem tanulta, maximum az alapokat még évekkel ezelőtt, de a munkaerőpiac és az elvárások folyamatosan változnak. Ezzel nehéz tartani a lépést, de egy szakember megteszi helyettünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását