2024. május 9. - Gergely

Közeleg a tavasz: érdemes beszerezni egy kerti bútor szettet

Nincs is jobb dolog annál, mint a jó időben odakint ülni a teraszon, ott fogyasztani el reggel a kávét, hazaérkezve gyönyörködni a naplementében, hétvégenként esetleg ott ebédelni. Ám ahhoz, hogy ez megvalósuljon, egy igényeinknek megfelelő kerti bútornak is rendelkezésre kell állnia.
2024. február 12. hétfő 14:07 - HírExtra

Mi alapján válasszunk kerti bútort?

Ha még nincs otthon a teraszodra való asztal és szék, mindenképp nézz szét a Homelux kerti bútor szett kategóriájában, hiszen itt nagyon sokféle verziót találsz ebből a termékfajtából. Ahhoz azonban, hogy tudd, melyik lesz számodra a legideálisabb, az igényeidet és a lehetőségeidet kell figyelembe venned.

Hiába tetszik meg például a Meliowa 6 fős kerti bútor garnitúra, ha nem elég nagy a balkonod. De az is igaz, hogy ha rendszeresen kint ebédeltek, uzsonnáztok a családdal a verandán, akkor egy kisebb szett kevés lesz.

A rendelkezésre álló hely mellett azt is vedd figyelembe, mi célból fogjátok használni a bútort tavasztól őszig, és télire el tudod-e majd rakni az összes széket, asztalt. Ezek ugyanis meghatározzák azt is, hogy műanyag, rattan vagy épp fém, esetleg fa kerti bútor szettet rendelj-e.

A legnépszerűbb kerti bútor anyag: a rattan

A fentebb felsorolt lehetőségek közül lehet választani: természetesen manapság a legdivatosabbak a rattan bútorok, amelyek igazán ellenállóak, strapabíróak, dizájnosak és nem mellesleg rendkívül kényelmesek is.

Nem egy otthonban találkozunk rattan kerti bútorral: fotelek, kanapék, de székek és asztalok is készülnek ebből az anyagból. Jellemzően párnával vannak letakarva az ülőfelületek – a színek tekintetében pedig az ízlésünk lesz a mérvadó. A Homelux webáruházban többféle modell is elérhető, van lehetőségünk választani.

A rattan bútorok nem igényelnek különleges karbantartást, akár télire is kint maradhatnak, ilyenkor azonban a párnákat érdemes leszedni róluk. Választhatunk a webáruházból stílusban illő tárolóládát is, ahová eltehetjük a textíliákat, ha nincs garázs, ahol tárolhatnánk őket a hidegben.

Fa- és fémbútorok

Természetesen sokan választanak fa kerti bútort is, bár ennek karbantartása időigényes. A kezeletlen fa gyorsan korhad, évek alatt sokat veszít szépségéből. Akkor érdemes ilyen bútort rendelni, ha a terasz fedett vagy van mód télire elrakni a szettet valamilyen zárt helyre.

A fémbútorok közül az acélvázas székek és asztalok hódítanak. A fent említett webáruházban is kapható nem egy változatuk – ilyen például a 6 személyes Osman étkezőgarnitúra, ahol az asztal lapja edzett üveg. Ez a modell nem igényel különösebb karbantartást, télire is kint maradhat a teraszon.

Partik helyszíne lesz a terasz?

Amennyiben nagyobb társaság is szokott jelen lenni, érdemes olyan szettben gondolkodni, ahol nagy az asztal. Ha főként étkezéshez használnánk a kerti bútort, akkor mindenképpen olyan terméket rendeljünk, ahol a székek is komfortosak.

Ha viszont relaxálás a fő cél, akkor egy dizájnos, kényelmes rattan kanapét ajánlott választani. Ez beszélgetéshez, reggeli kávézáshoz, olvasáshoz is ideális.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását