2024. május 2. - Zsigmond

Végleges ráncfeltöltéssel készülnek a magyar kutatók a nagy megmérettetésre

Egy gyógyszerkutatást meggyorsító számítástechnikai rendszer és egy végleges ráncfeltöltésre is alkalmas anyag kutatói vehetnek részt Magyarországról az innovációs technológiai üzleti terv verseny október 5-i regionális döntéjén Bukarestben. Ezzel esélyt
2007. szeptember 2. vasárnap 15:51 - Hírextra
A hazai versenyt második alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség. Célja az innovációs tevékenység elősegítése, az újszerű technológiák elterjesztése - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Gábor, a szövetség elnöke. A zsűri nemcsak a kutatások tartalmát díjazta, hanem azt is, hogy a résztvevők hogyan ajánlották találmányaikat a befektetőknek.

A 11 beérkezett pályamű közül kettő kapta meg a 400 ezer forintos pénzjutalmat, és vehet részt az október 5-én Bukarestben megrendezendő regionális döntőn.

Az első díjat Bérces Attila, Zinner Zoltán, Chu Andrew és Bangov Iván számítógépes rendszere nyerte el. Bérces Attila a Független Hírügynökségnek elmondta: találmányuk a gyógyszerkutatást forradalmasíthatja. A rendszer a vegyészek számára a kémiai számításokat gyorsítja fel. A meglévő processzorokhoz képest százszor gyorsabban képes hasonló összetevőket keresni 10-100 milliós adatbázisban.

A második díjat Benkovics Péter és Prof. Horváth István kapta. Benkovics Péter elmondta: olyan zselészerű anyagot hoztak létre, amely a bőr alá jutva évtizedekig is képes kitölteni a ráncokat vagy a balesetek nyomait. Ez annak köszönhető, hogy 200-400 nanométer átmérőjű gömbökbe zárják bele a bőrben egyébként is meglévő összetevőket. A találmány a kozmetológiában és a plasztikai sebészetben hozhat áttörést. Eddig nem volt ilyen technika, amely semmilyen mérgezési és allergiás reakciót nem vált ki, és több évtizedig is képes felszívódás nélkül megmaradni a bőrben.

A délkelet-európai döntőn a három első helyezett 20000, 10000, illetve 2500 dollárt nyer, a két első pedig részt vehet a még ősszel Kaliforniában megrendezendő világdöntőn. Itt a győztesek a díjazáson túl nagybefektetők ajánlatát is elnyerik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását