2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mégsem fellebbez a McLaren

Visszavonta a Magyar Nagydíjon kapott büntetés ellen benyújtott fellebbezését a McLaren-Mercedes Forma-1-es istálló. A McLarent azért büntették meg a Hungaroringen még augusztusban, mert az időmérőn Fernando Alonso elállta Lewis Hamilton útját a boxutcába
2007. szeptember 18. kedd 18:26 - Hírextra
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) akkor elvette a McLaren versenyen szerzett 15 konstruktőri pontját. A versenyt egyébként Hamilton nyerte, míg Alonso a negyedik helyen végzett.

Az ügyben szerdán tartottak volna meghallgatást, de a FIA kedden közleményben tudatta, hogy a McLaren visszalépett a fellebbezéstől. A fellebbezés fenntartásának amúgy sem lett volna túl sok értelme, hiszen a kémbotrány miatt a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) a múlt héten elvette a McLarentől az idén szerzett összes konstruktőri pontot.

Forma-1-es kémbotrány néhány hónapja robbant ki, akkor derült ki ugyanis, hogy a Ferraritól titkos dokumentumok kerültek a McLarenhez. A gyanú szerint az olasz csapat korábbi mérnöke, Nigel Stepney juttatta el a több száz oldalnyi dokumentumot a McLaren azóta felfüggesztett vezető tervezőjéhez, Mike Coughlan-hez. A lapokon a Ferrari kerék- és autóbeállításai olvashatók.

A FIA múlt hét csütörtökön ugyan nem zárta ki a McLarent, de törölte idei csapatpontjait és rekord nagyságú, 100 millió dolláros büntetést rótt ki a brit csapatra. A McLarennek ráadásul jövő évi versenyautóit szigorú vizsgálatnak kell alávetnie, hogy bebizonyosodjon, nincsen bennük a rivális Ferraritól lopott fejlesztés.

A csapat két pilótája, a spanyol címvédő Fernando Alonso és a pontversenyben vezető brit újonc, Lewis Hamilton viszont megtarthatta egyéniben szerzett pontjait.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását