2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Maffiaper: megerősített ítélet

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kedden kihirdette a Legfelsőbb Bíróság az úgynevezett kecskeméti maffiaper felülvizsgálatában hozott határozatát. A LB a szeptemberben lefolytatott felülvizsgálati eljárás után a Bács-Kiskun Megyei Bíróság és a S
2007. október 2. kedd 23:24 - Hírextra

Az ügyben már újabb felülvizsgálati eljárás nem kezdeményezhető.

 Az emberölés előkészületéért és fegyvercsempészésért már jogerősen elítélt 11 vádlott közül nyolcan fordultak felülvizsgálati kérelemmel a Legfelsőbb Bírósághoz, mert védőik szerint nem volt kellően bizonyított az, hogy a bűncselekményeket bűnszervezetben követték volna el.

Az első magyar maffiaperként emlegetett ügy bírósági tárgyalása még 2005 májusában kezdődött Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, amely első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélte az elsőrendű vádlottat, Radnai Lászlót, a többi vádlott pedig összesen 52 év fegyházbüntetést kapott akkor. Tavaly októberben a Szegedi Ítélőtábla a 11 vádlott közül kilencnek helybenhagyta a büntetését, a heted- és a nyolcadrendű vádlottakét viszont 7-ről 5 év fegyházra mérsékelte. Az ítélőtábla határozata miatt nyolcan fordultak felülvizsgálati kérelemmel a Legfelsőbb Bírósághoz.

A Legfelsőbb Bíróság az első magyar maffiaperként emlegetett ügyben most kihirdetetett döntését röviden indokolva Édes Tamás bíró hangsúlyozta, hogy a védelem felülvizsgálati kérelme nem volt alapos, mert bebizonyosodott, hogy Radnai és társai tevékenységét magas szintű szervezettség jellemezte, és csak azért nem követtek el még több bűncselekményt, mert a csoport tagjait elfogták.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását