2024. május 2. - Zsigmond

Tagad a pedofil

A Thaiföldön letartóztatott kanadai férfi tagadta egy interjúban, hogy fiúkat zaklatott Délkelet-Ázsiában - jelentette az AFP hírügynökség vasárnap.
2007. október 21. vasárnap 16:22 - Hírextra
Christopher Paul Neil egy bangkoki rendőrőrsön a kanadai CTV riporterével beszélt szombaton. Az interjú közben a rendőrök végig figyelték, mert esetleges öngyilkossági kísérletétől tartanak. A kérdező Steve Chao szerint a férfi azt mondta, hogy a thai hatóságok bizonyítékai nem állnák meg a helyüket egy kanadai bíróság előtt és hozzátette, hogy "jó védelme" van. A thai rendőrség közése szerint Neil akár 20 év börtönt is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy egy kilencéves fiút zaklatott Bangkokban négy évvel ezelőtt.

Steve Chao úgy látta, hogy a férfi visszafogottnak, halkszavúnak, egyszersmind feszültnek tűnt. Elmondta, hogy nagyon keveset aludt az első éjjel a börtönben, ahol cementpadlón fekszik.

Az Interpol 12 fiú zaklatásával gyanúsítja a kanadai tanárt, aki kétszáz fotót tett fel az internetre. A képeken a férfi fiúkat zaklat Vietnámban és Kambodzsában. Az online fotókon arcát digitálisan eltorzította, egy speciális német csoport azonban rekonstruálta arcképét, amely meghozta az áttörést személyazonossága megállapításában. Az Interpol a kép birtokában kért segítséget a világhálón, a felhívásra 350-en válaszoltak. A kulcsinformációkat öt különböző forrásból, három kontinensről kapták, ezek nyomán pénteken tartóztatták le Thaiföld harmadik legnagyobb városában, Nakhon Racsaszimában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását