2024. május 20. - Bernát, Felícia

Negatív vagy pozitív?

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerint nem hozott negatív eredményt a doppingvétséggel gyanúsított kerékpáros Iban Mayo B próbájának elemzése.
2007. október 23. kedd 15:29 - Hírextra

A Saunier Duval ibériai kerekesét a júliusi Tour de France-on ellenőrizték, és az A próba szerint az eritropoetin (EPO) nevű vérdoppingot használta. A spanyol szövetség hétfőn azt közölte, a B minta vizsgálata nem erősítette meg az első megállapítást, az A minta ellenőrzésénél hiba történt.
Anne Gripper, az UCI doppingellenes tevékenységének egyik felelőse szerint ugyanakkor a nemzetközi szövetség számára még nem ért véget az ügy, mostanáig csupán annyi történt, hogy a második vizsgálatot végző genti labor visszaküldte a B mintát Chatenay-Malabryba.
"A minta nem negatív" - jelentette ki.

A francia labor végezte az első elemzést, de a kontrollra Belgiumban került sor, mert akkor éppen zárva volt a chatenay-malabryi intézmény. Gripper szerint a genti eljárási mód nem tette lehetővé a végleges konklúzió levonását.

Mayo az első vizsgálat után ártatlanságát hangsúlyozta, csapata viszont ezzel együtt azonnali hatállyal kizárta a keretből. A versenyző maga kérte a B próba elvégzését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását