2024. május 2. - Zsigmond

Rendezvénycsarnok Gyöngyösön

Az Európai Unió esélyt jelent arra, hogy olyan minőségű életet éljünk, mint a közösségnek, a nálunk gazdagabb országaiban élő polgárai - jelentette ki Kiss Péter, amikor egy egykori honvédségi lovardából kialakított sport- és rendezvénycsarnokot avatott p
2007. november 17. szombat 07:23 - Hírextra

A miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter felidézte, hogy amíg az Európai Unió összességében, átlagosan 78 év a születéskor várható élettartam, Magyarországon 6 évvel rövidebb ez az idő.
Ez a különbség pedig az egészségesebb életmód útján csökkenthető; ennek gyakorlásához nyújtanak segítséget az olyan beruházások, mint az új sport- és rendezvénycsarnok - hangsúlyozta a politikus.

Hiesz György a 35 ezer lakosú település polgármestere az MTI-nek elmondta: a PPP konstrukcióban megvalósított beruházást az tette lehetővé, hogy a város ingyenesen megkapta az államtól az egykori gyöngyösi huszárlaktanya épületét. Ezzel együtt a 110 éves lovardát - fűzte hozzá.
A befektető cég 700 millió forintot költött egy 4 ezer négyzetméter alapterületű, 1.500 férőhelyes sportcsarnok kialakítására, megtartva a korábbi lovarda épületszerkezetét.

Közlése szerint a város a PPP konstrukció keretében 17 év alatt 1,05 milliárd forintot fizet szerződéses partnerének a létesítmény használatáért.

Arról is beszámolt, hogy további sportlétesítményeket, műfüves pályát és teniszcentrumot kívánnak kialakítani a területen, illetve a sportolók elhelyezésére alkalmas szállást is terveznek. Ily módon lerakják egy edzőtábor alapjait - mondta Hiesz György.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását