2024. május 10. - Ármin, Pálma

Teljes a mezőny

A hétvégi selejtezőtornák nyomán teljessé vált a júliusi, spanyolországi vízilabda Európa-bajnokság mezőnye, amelynek tavalyi Eb-szereplésével - a férfiaknál elért második, illetve a nőknél produkált harmadik helyezésnek köszönhetően - "helyből" tagja min
2008. január 7. hétfő 12:25 - Hírextra

A férfiaknál a legnagyobb meglepetést a macedónok továbbjutása jelenti, ami akkor is bravúr, ha Szkopjéban, hazai medencében szerezték meg a második helyet az orosz válogatott mögött. Helyettük inkább Hollandia legjobbjainak sikerére számított a pólóvilág.

Ugyanakkor papírforma, hogy a dubrovniki selejtezőből Horvátország és Montenegró magabiztosan került be az Eb-részvevők közé, s az erőviszonyokat tükrözi az is, hogy ott lesz Malagában Németország és Szlovákia is, mindkettő a házigazda franciák rovására jutott tovább. Az ex-jugoszláv tagállamok együtteseinek csoportbeli különcsatáját - tűnik ki a kontinentális szövetség, a LEN honlapjának összefoglalójából - a horvátok nyerték a montenegróiak ellen 7-6-ra.

Ha nem is egykönnyen, de kvalifikálta magát a 2008-as Európa-bajnokságra a hamburgi tornáról Németország női válogatottja is, méghozzá a csoportgyőztes görög nemzeti együttes társaságában. Az amszterdami selejtezőcsoportból a vendéglátó és játszi könnyedséggel első Hollandia mellett Franciaország jutott ki még a spanyolországi kontinensviadalra.

A július 4.és 13. között esedékes malagai Eb immár teljes mezőnye:

férfiak:
Szerbia, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Románia, Olaszország, Görögország, Horvátország, Montenegró, Németország, Szlovákia, Oroszország, Macedónia

nők:
Oroszország, Olaszország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Görögország, Németország

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását