2024. május 8. - Mihály

"Technofüggők" leszünk

Egyre több ember válik függővé mobiltelefonjától vagy egyéb digitális eszközétől - mutatták ki a Northamptoni Egyetem munkatársai. Az olyan technológiai vívmányok, mint a mobiltelefon vagy a zsebszámítógép (PDA), egyre több ember tesznek függővé.
2008. február 20. szerda 16:20 - Hírextra

Képesek akár az éjszaka közepén is felkelni, hogy megnézzék, nem kaptak-e emailt vagy szöveges üzenetet - mutattak rá a kutatók.

A technofüggőség munkahelyi gondokat is okozhat a szakemberek szerint: főnökük észreveszi, hogy állandóan a "kütyüjükkel" foglalkoznak a munkájuk rovására.

A technofüggőség az emberi kapcsolatokat is tönkreteheti, mivel a technofüggő egyre inkább eltávolodik családjától, barátaitól. A probléma az, hogy a techofüggőséget nehéz kimutatni, de ha kimutatják, általában már késő.

A kutatás kisméretű volt, mivel egyelőre csak 360 embert vizsgáltak meg a szakemberek, s mint kiderült, egyharmaduk techofüggő.

"Az emberek szinte bármitől függővé tudnak válni... A szokások rabjai vagyunk, és a legkülönösebb dolgokra is rá tudunk szokni... Meglepve tapasztaltuk, hogy milyen sok ember tartja zsebszámítógépét vagy más digitális eszközét az ágya mellett éjszakánként" - mondta Nada Kakabadse, a kutatás vezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását