2024. április 30. - Katalin, Kitti

A britek szerint a Bourne ultimátum az év filmje

A brit moziba járók A Bourne ultimátumot szavazták meg az év filmjének. A híres angol színész és rendező nevét viselő Richard Attenborough Film Awards szervezésében megrendezett szavazáson a filmes szakemberek által összeállított 30-as toplistáról választ
2008. február 29. péntek 15:28 - Hírextra

A szavazást 25 brit médiakiadvány közreműködésével vezényelték le. A csütörtöki eredményhirdetésen a szervezők több ezer beérkezett szavazatról adtak hírt.

A Bourne-trilógia főszerepét alakító Matt Damon elmondta, hogy már csak azért is értékes számára ez a közönségdíj, mert a Londonban, illetve a Pinewood filmstúdióban főleg brit stábbal forgatott A Bourne ultimátumot éppen maguk a britek hozták ki győztesnek.

Idén ez volt a hetedik, egyúttal utolsó díj, amit a Richard Attenborough Film Awards kiosztott. A filmdíjakról évente a brit művészeti és szórakoztatóipari szaksajtó dönt. A szakírók 2008-ban a Vágy és vezeklést választották az év filmjének, a legjobb rendező Joe Wright, az év színésze James McAvoy, színésznője Cate Blanchett, fiatal tehetsége Sam Riley és forgatókönyvírója Christopher Hampton lett - sorolták fel a díj honlapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását