2024. május 5. - Györgyi

Magyar filmek a madridi filmfesztiválon

Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című filmjét, valamint Koltai Róbert és Jancsó Miklós egy-egy alkotását is vetítik a hétvégén záruló Madridi Nemzetközi Filmfesztiválon; a nemzetközi zsűri munkájában Gyarmathy Lívia filmrendező és Kántor Lászl
2008. április 3. csütörtök 15:00 - Hírextra
Szász János a Csáth Géza-adaptációért a legjobb rendező díját nyerte el a 2007-es Magyar Filmszemlén - idézte fel Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa, hozzáfűzve, hogy a filmbeli Gizella megformálásért Kirsti Stubo norvég színésznő Moszkvában és nemrég Portóban is elnyerte a legjobb színésznő díját.

Papp Csaba Zoltán megemlítette azt is, hogy Szász Jánost a portói filmfesztiválon a legjobb filmet illető Manoel de Oliveira-díjjal tüntették ki. Közleménye szerint az Ópiumot meghívták a májusban megrendezendő Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválra is.

Madridban Szász János filmje mellett Jancsó Miklós legutóbbi alkotását, az Ede megevé ebédem című filmet, valamint Koltai Róbert Megy a gőzös című vígjátékát is levetítik. A filmunió közlése szerint a Megy a gőzős, amelyet a rendező-főszereplő, Koltai Róbert személyesen mutat be a spanyol közönségnek, az információs programban látható.

A madridi seregszemle, amely életműdíjjal tisztelgett Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr munkássága előtt, Gyarmathy Lívia öt alkotását is műsorra tűzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását