2024. április 29. - Péter

Jön József és a színes, szélesvásznú álomkabát

Hármas szereposztásban pénteken, szombaton és vasárnap mutatja be a budapesti Madách Színház Andrew Lloyd Webber musicaljének, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című darabnak az új változatát.
2008. május 30. péntek 13:51 - Hírextra

Mint Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója az MTI-nek korábban elmondta, a mostani színrevitel külsőségeiben és hangsúlyaiban is különbözik a teátrumban 1991-ben bemutatott, korábbi verziótól: teljesen mások lesznek a díszletek, a jelmezek, a koreográfia, a darab fináléja, és egészen különböző a rendezői koncepció is.

Hozzátette, a zeneszerző a musicalbe egy új számot is írt, és "vadonatúj hangszerelést" küldött, így a József... vokális megszólalása egészen más lett, mint annak idején volt.

A pénteken debütáló új rendezés látványban is sokkal többet nyújt: valamennyi stílusváltozásnál a teljes díszlet és az összes jelmez átalakul.

"Ehhez rendkívül sokat tudó díszletek és jelmezek szükségesek, melyeknek másodpercek alatt kell átváltozniuk például egy ókori sátorból country-hangulatú helyszínné vagy egy francia sanzon párizsi hátterévé" - hívta fel a figyelmet Szirtes Tamás.

A rendező elmondta, mivel a premier után sorozatban még majdnem harmincszor játsszák a musicalt, a főbb szerepeket három-három művészre osztották ki: Józsefként Nagy Sándort, Puskás Pétert és Serbán Attilát láthatja a közönség, a narrátor szerepében Gallusz Nikolett, Ladinek Judit és Polyák Lilla lép színpadra.

A fáraót Gáspár László, Gesztesi Károly és Posta Victor, Jákobot Koltai János és Lőte Attila, Potifárnét Gallusz Nikolett és Ladinek Judit alakítja. Ruben és Potifár szerepét Barát Attila és Ömböli Pál játssza, Júdaként Arany Tamást és Szente Vajkot, Simeonként Sándor Dávidot és Weil Róbertet, Léviként Ádok Zoltánt és Balog Jánost láthatja a közönség. Naphtali és a pohárnok szerepében Barabás Kiss Zoltán, valamint Csórics Balázs lép a színpadra.

A rendkívül látványos, meglepetéseket is tartogató díszleteket és jelmezeket Kentaur, illetve Rományi Nóra tervezte. Szirtes Tamás mellett társrendezőként Szerednyei Béla működött közre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását